Werkplaats: Hasselt

06-16124000


Wie is Sander

Sander van de Put

Als puber (1995) stond ik vaak te kijken hoe mijn opa in zijn schuurtje met rust en mooie bewegingen de krullen hout van het werkstuk liet afspatten. Hij vervormde het hout met aandacht en concentratie. Gefascineerd door de snelheid van het draaiende hout en de scherpe beitels die ik niet mocht gebruiken, kon ik daar uren naar kijken. 

in 2015 heb ik voor het eerst zijn draaibank weer werkende gemaakt. Hier is mijn tocht gestart. Eerst als hobby lekker prutsen en nu in 2020 het echte werk, met een professionele draaibank, beitels en slijpinrichting draai ik heel wat meters van het hout af. 
Nog steeds gefascineerd sta ik soms uren te draaien en stopt de rest van de wereld voor even. Ik leer nog steeds, elke cm weer.

Naast mijn draaiwerk en ander houtwerk wat ik graag tot stand mag brengen ben ik begaand met de wereld. Ik leef zo veel mogelijk duurzaam en oprecht. Hergebruik van hout staat bij mij hoog op het lijstje.

Sander van de Put

Door veel te kijken naar anderen, te ervaren in ander werk en door gewoon te doen sta ik waar ik nu ben. Ik maak en creëer.